Maailma on täynnä kaikkea aina jollekin uutta materiaalia. Itse en ennen ollut kuullutkaan moisesta tavarasta ja olin jo suunnitellut niille miljoonille purnukoille hyllykön kahin väliseinäponttia hyväksi käyttäen.

Tässä Wedi -levyssä oli ehdottomasti monta hyvää puolta. 1. Sen sai kokonaisuudessaan ehjän vedeneristeen sisäpuolelle. 2. Se on mittatarkka. 3. Oman työn osuus suurempi. 4. Sen olisi voinut koota ja laatoittaa vaikka autotallissa ja liimata valmiina paikalleen vaikka vasta ensi jouluna. 5. Materiaalivahvuuksia on useita, joten erikokoinen mittatarkka sovellus tarpeen mukaan on mahdollinen.

Homma alkoi leveyden suunnittelusta ja taustan valinnasta. Hyllyjako määriteltiin silmälle sopivaksi ja taustan laattajako sovitettiin päätettyyn jakoon.

Pesuhuoneen suihkuseinä. Hyllyn tausta harmaa harjakiilotettu laatta, jonka saumoja ei tule näkyviin.

Hyllyn runko sahattiiin tavallisella pöytäsirkkelillä levystä osina, jolloin päästiin kovertamista paremmin mittatarkkoihin aukkoihin. Palaset liimattiin kiinni toisiinsa niin, että satiin haluttu hyllyjako aikaan ja kokonaispituus riittää, mutta ahtuu siirtelemään paikalleen ilman vaikeuksia.

Hyllyn rungon osat. Sivupalkit 2kpl ja keskitäytepalat 4kpl. Kokonaiskulutus alle 1/2 levyä

Varovaisen mittauksen vuoksi ulkoreunoihin jouduttiin liimaamaan jämlaatoista täytettä vajaa sentti puolelleen. Pikku moka.

Hylly liimattuna kasaan ja täytteeksi tehdyt laatat kiinnitettynä. Kaikki siniset pinnat on esikäsitelty kiinnityslaastilla, jotta laattojen kiinitys myöhemmin olisi helpompaa eikä murusia enää irtoa sahauksen jäljiltä. 

Runko liimattiin seinään ja annettiin kuivua vuorokauden.

Hyllyn runko liimauksessa kiilattuna vastakkaiseen seinään.

Hylly laatoitettiin ensin ulkoa sitten sisältä. Lopuksi saumattiiin. Kaikki kulmat seinän kanssa tullaan tilkitsemään silikonilla vaikka ollaankin koko ajan ehjän laatoituksen päällä. Näin vältytään veden joutumiselta ahtaisiin puhdistukselle mahdottomiin väleihin eikä hajuhaittoja tulisi syntyä keskipitkälläkään aikavälillä.  

 

Ulkopuolelta laatoitettuna sisäpuolelta laastipinnalla.

Ja valmis hyllykkö tosin vielä ilman silikoneja.

Seuraavaan hyllyyn teen ledivalaistuksen jokaisen aukon sisään. Saatan kokeilla "pöydällä laatoittamista", mutta paino ja absoluuttinen suoruus on syytä varmistaa ennen aloittamista. seinällä laatoituksessa oli se etu, että runko painui liimatessa vielä helposti seinää vasten ja oli kevyt ja turvallinen käsitellä. Laatoitettuna kolhujen riski painon myötä vain kasvaa.