On se kyllä kumma ilmiö tuo sisäänmuutto. Olin kyllä varannut itselleni reilun kuukauden loman jonka aikana ei ollut tarkoitus kuin nauttia elämästä - mahdollisimman kaukana projektista. Vuorotteluvapaan päättyessä ja töiden alkaessa ei kuitenkaan vielä virtaa riittänyt laittaakseen rikkaa ristiin.

Lopulta sisäänmuutosta meni kokonaista 3 kuukautta, ennen kuin työmaan asiat alkoivat aidosti kiinnostaa. Eikä sillä, että olis motivaatio ollu hukassa, mutta ei vain saa aikaiseksi. Nyt alkaa hiljallee vauhti löytymään. Ainoa ongelma on enää aika, joka tahtoo olla kortilla. Noh vähän päivässä ja paljon viikossa - kuten aina aiemminkin =D

Nyt ollaan siis pikkuhommia siivouksen yms tiimoilta laitettu liikkeelle. Talon lopullisen maalauksen jouduimme jättämään ensi kevääseen sen jälkeen kun yhden viikonlopun pidimme huiman hintaista vuokranostinta pihassa tyhjän panttina ja viihdytimme talkooapuväkeä sateen herran pidellessä kosteusmittaria tapissa ilman ongelmia.

Pitkään olimme arponeet mitä tehdään sokkeleiden pinnoituksen kanssa. Lopulta pitkällisen harkinnan jälkeen päätimme pitäytyä alkuperäisessä suunnitelmassa ja pinnoittaa lähes kaikki pinnat rouheella.

Työ alkoi talon sokkelin valurippeiden hionnalla. Homma oli sen verran pölyistä, että koko mäki sai kerralla kivipölypeitteen miehestä puhumattakaan. Seuraavaksi oli vuorossa pölyn pesu ja laudoituksen suojaus. Tämän jälkeen talon betonisokkeli sai pinnalleen tasoitteen. Tallin sokkeliin oli joku avulias aatu laittanut sitten reilunlaisesti patolevyä, josta nyt leikattiin parhaimmillaan 30cm pois. Ja töihin. kiinnistyslaastia, tasoitus ja kiveä - kiinnityslaastia, tasoitus ja kiveä... Tätä 4 päivää max 2m2 kerrallaan kunnes kaikki 70m2 oli käyty läpi. Kaksi kertaa meinasi sää sotkea suunnitelmat, mutta lopulta selvittiin.

Työ talon osalta puolivälissä. Paraatipinta tasoitettuna ja oikeä kylki pinnoitettuna.

Ja koko talon sokkeli valmiina pinnoitettuna.

Myös piharakennus sokkelin osalta valmiina.

Kun sokkelit saatiin valmiiksi olin valmis antamaan periksi. Keväällä - tämän kesän elettyäni - tein yhden virhearvion, jonka pystyn myöntämään. Asensimme ilmalämpöpumpun sisäyksikön ja jätimme ulkoyksikön odottamaan valmista sokkelia ja lopullisesti maalattua ulkoverhousta. Jäähdytys olisi saattanut olla ihan mukava, mutta päätös mikä päätös. Nyt kuitenkin asennutimme ulkoyksikön vaikka ulkoverhous odottaa yhä yhtä maalikerrosta.

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö valmiina ja käytössä. Vieressä oleva vesiposti saattaa vähän hämätä letkuineen.

Koko kesän vieraat - ja vaimo - ovat ihastelleet meidä kauniita keltaisia ulko-ovien kynnyksiämme. Nyt - kauniiden sokkeleiden innoittamana - päädyin poistamaan suojateipit kynnysten ja kynnyspeltien päältä.

Kyllä kannatti pantata. Vaimo kyllä tuumasi, notta turhan hieno talliin =D