Tai jos ei nyt sentään niin ainakin tilanjakautuminen on eilen ja tänään saanut kaikenlaisen pikkupuuhan ohella mukavan liikkeellelähdön. Tämä on niitä hyviä puolia tässä hommassa silloin, kun jotain odotellaan niin melkein aina voi jotain puuhailla. Tässä vaiheessa pystyn tekemään ainakin kaikkia niitä väliseiniä, jotka eivät pääty ulkoseinään. Ulkoseiniä pääsemme villoittamaan ja levyttäämään vasta sähkötöiden jälkeen joskus ensi viikolla.

Tänään sain runkovalmiiksi keittön ja olohuoneen välisen matalan ja ylhäältä auki olevan seinän. Ylätasanteelta katsottuna sen korkeus on kutakuinkin 130cm. Tarkoittaa sitä, että sen yli näkee aika kivasti.

Samalla asensin kaikki pystykomeroiden, yläkaappien ja alalaatikostojen vaatimat kiinnitystuet. Kaapiston ylätasanteen puoleisessa päädyssä oleva 75cm pitkä seinän pätkä koetteli hieman hermoja ja idearikkautta. Mokoma ei ole ylhäältä lainkaan kiinni missään ja se on 90 asteen kulmassa muuhun seinään. Lopulta paikalla seisoo kohtalaisen vakaa seinä, joka on 90 asteen kulmassa pitkään osaan puolen asteen tarkkuudella.

Keittiön olkkarista erottava seinä, joka ei juurikaan ole takkaa korkeampi.

Kun vauhtiin päästiin niin tänään sain tehtyä myös kirjaston ja "masterbedroomin" välisen hieman paksumman seinän. Siinä oli kovat vaatimukset, koska se on "jäykistävä" väliseinä. Niitä kun ei saakaan tehdä kaikkein helpoimmalla ja heppoisimmalla tavalla. Hienoa tehdä jäykistäviä rakenteita, joissa kuitenkin tulee olla "painumavara".

Viime viikolla sain hyvän idean eräältä satunnaiselta kulkijalta käyttää kipsilevyhissiä kun yksin asentaa kaikenlaista kättä pidempää kattoon tai sen tuntumaan. On muutes yllättävän rentouttavaa, eikä hommassa ole mitään muuta vikaa kun se, ettei itse tullut keksineeksi :-)

Näkymä wc2:sta olkkariin päin. Oikea aukko on pukuhuoneen ja kirjaston välinen ovi ja vasemman puoleinen on meidän makkarin ovi.