Täällä on ollut melkoisen touhukas juhannus ja viikon alku. Ensin vietimme juhannuksen kallioita puhdistaen ja nyt jo alkaa sokkelilaudoitus hahmottua. Tarkoituksena on tehdä talon ”yläosan” sokkeli ensin, ja myös täyttää se ennen alaosan aloitusta. Tämä johtuu siitä, että yläosan täyttö olisi muuten melkoisen hankalaa. Molemmat olemme ”lomalla” tämän viikon, ja on onneksi aikaa perehtyä 110 % tähän projektiin.

Aurinko ei tosiaan hellinyt Satakuntaa juhannuksena, mutta siitä huolimatta puksailimme tontilla kallion ja etenkin niiden kalliosta paljastuneiden altaiden parissa. Mutaa, savea ja kiviä kannettiin satoja ämpärillisiä ja vettäkin saatiin kulumaan 4 kuutiota. Allekirjoittaneelta meinasi usko loppua oikeasti kesken. Mutta – lopputulos palkitsi ja saatiin oikein kehujakin. =)

Eilinen olikin sitten melkoinen touhupäivä, kun tontille saatiin yli 10 kuutiota betonia (altaiden täytteiksi), puuta sokkelilaudoitusta varten, kaukolämpöä varten mutka sokkelin alitukseen, työmaaparakki… Kaupungin miehet kävivät myös merkkaamassa talon viralliset kulmat, paikka on siis kiinnitetty. Myös timpurin ja vastaavan mestarin kanssa vedettiin linjat talon yläosan sokkelia varten.

Tämä kaikki betoni sokkelin pinnan alapuolelle.

Tänään juoksimme sitten ensimmäiset puoli päivää hoitamassa asioita ja hankkimassa tarpeita sokkelia varten. Toni harjoitteli kiviporan käyttöä ja sai aikaiseksi parisenkymmentä siistiä reikää sokkelin tartuntojen harjateräksiä varten, ja siellä ne teräksetkin ovat jo paikoillaan juotosbetonilla tiivistettyinä. Timpurit tekevät meille hommia nyt vain iltaisin, ja tämän päivän saavutuksena on pitkän sivun ulkopuolen laidoitus. Tonille jää se mukavin osa, eli ”veistää” kallion pinnan muotoiset laudat.

Tästä on hyvä jatkaa! =)

Sokkeli alkaa hahmottua.