Viimeinen viikko on ollut suuria päätöksiä. Ehkäpä järjen ääni voitti, ja päädyimme tekemään kaupat talopaketista. Meille tulee siis Kastelli-talo. Uskoisin, että lopulta hinta ja ehdot saatiin täsmäämään ihan kivasti. Kesän ja oikeastaan koko projektin aikataulu alkaa samalla hahmottua pikku hiljaa.

Rakennuslupahakemus yritetään saada sisään vielä toukokuun aikana. Hieman turhauttavaa, että se venyy noinkin pitkälle, sillä kuvathan meillä ovat jo valmiina. Ne täytyy nyt kuitenkin piirtää vielä talotoimittajan sabluunalle, ja sitä tässä odotellaan. Mutta jos rakennuslupa olisi käsissä juhannuksena, niin sen jälkeen pääsisi sitten perustusten tekoon. Sitä ennen on toki maansiirto yms. työt tehtävänä. Puunkaato aloitettiin tänä viikonloppuna ja siinä riittää vielä puuhaa varmaan parille lisäpäivällekin. Puut tulevien rakennusten alta on kaadettu, mutta muuta harvennusta on vielä tehtävä. Nyt on hyvää aikaa (ja tilaa!) siihen, joten täytyy hoitaa pois alta. Kiva päästä viimein tekemään jotain "konkreettista", tuntuu siltä, että alkaa odotuksen jälkeen tapahtua. Alla muutamia maisema- ja fiilistelykuvia.

Talopakettitoimitus on elokuun puolivälissä viikolla 34 ja myös asennus siinä hujakoilla. Otimme pakettiin ns. ”säältä suojaan”-pystytyksen. Pystytykseen pitäisi kuulemma kulua pari, kolme viikkoa ja elokuun lopussa tai syyskuun alussa pitäisi olla sitten runko pystyssä, tuulensuojalevyt seinissä, seinävillat paikoillaan, kattotuolit ja ruoteet paikoillaan ja myös aluskate asennettuna. Autotallin osalta totesimme, että pakettiratkaisu ei kannata ja haluamme kokeilla siipiämme tikkuratkaisun kanssa. Jos vaikka seuraava talo nousee sitten sillä periaatteella ;) (kysykää sitten vuoden päästä, mitä mieltä vielä olen tuosta kommentista…)

Tästä se lähtee, ensimmäinen ja tontin kaunein puu... Harmi, että sijaitsi tulevan makuuhuoneemme kohdalla... =(

 

Oksakasojen väliin nousee autotalli. Etupiha vaatii vielä jotain pientä tasoitusta... ;)

Insinööriratkaisu korkomerkin kanssa. Tarvitsee vielä keksiä jokin näre, johon se siirretään.