Kaikki hyvä, kuten loma, loppuu aikanaan ja paluu arkeen on taas tapahtunut. Lomalla on ollut erinomaista aikaa hoitaa muitakin kuin työasioita, ja niinpä sekä muutto että talosuunnitelmat ovat edenneet hyvän matkaa. Blogin ulkoasun ja kuvien päivitys laahaa edelleen perässä, mutta tehdään, kun ehditään.

Talosuunnitelmia sen sijaan on syntynyt. Suunnittelijan kanssa olemme menossa versiossa D, omia versioita on sen sijaan syntynyt kymmeniä. Näitä hahmotelmia en tänne blogiin päivittele, ennen kuin olemme mielestämme löytäneet oikeasti jonkin ratkaisun. Rakennusmääräykset ja tontti itsessään luovat reunaehdot, joiden kanssa eläminen on hetkittäin hieman hankalaa. Periksi emme haluaisi antaa, vaan taloon yritetään ujuttaa kaikki meidän haluamamme yksityiskohdat (3 mh, avara k+rh+oh, kirjasto/tv-huone, pukeutumistila meidän makkarin yhteyteen, tila katetulle lasiterassille jne) säilyttäen kuitenkin tilojen toiminnallisuus ja käytettävyys. Tietenkin myös kustannukset määräävät ison osan, ja ne ylipäätään muodostavat vielä ison kysymysmerkin. On todella vaikeaa hahmottaa, kuinka paljon mikäkin maksaa ja mitkä ratkaisut ovat kalliita ja mitkä eivät. Oman työn osuuden arvottaminen tuntuu olevan myös melko vaikeaa ja siihen on vaikeaa saada ulkopuolista mielipidettä. Nyt täytyy tähän puoleen keskittyä ihan oikeasti, että saadaan jokin luku sinne viivan alle. Hieman hirvittää, koska asuinneliöiden määrä on kiivennyt sinne 160 neliön paremmalle (tai huonommalle) puolelle, katsotaan, joudutaanko tästä vielä tinkimään. Tontti ja talon porrastaminen kahteen tasoon tuovat yllättävänkin isot haasteet, ja siksi tuo neliömäärä on kasvanut siitä kaavaillusta 150 m2. Talon yhteyteen on piirretty myös 60 m2 autotalli, Toni saa sinne omaa puuhatilaa, autokin toivottavasti mahtuu ;) Nyt sitten alustavia tarjouksia pyytämään ja laskemaan, mitä tämä meidän unelma oikeasti maksaa. Pelkään, että liikaa.

Vanhan asunnon tyhjennys on myös hyvässä vaiheessa. Uudessa kodissa on jo verhot ikkunoissa ja viimeisetkin tavarat pyritään muuttamaan ensi viikon loppuun mennessä. Tuntuu hassulta palata kerrostaloasujaksi. Tosin, on siinäkin niitä hyviä puolia. Kuten helppous - aamun lehti putoaa eteisen lattialle eikä lumitöitä tarvitse tehdä itse ;) Nautimme siitä vielä, kun voidaan!