Kevät on humahtanut ohitse ja vappu alkaa jo kolkutella ovella. Koko kevät on mennyt suunnitelmia tehdessä ja nyt kuviot alkavat pikku hiljaa olla selvillä. Blogia en ole paljon päivitellyt, mutta ihan tähdellistä uutta ei ole ollutkaan. Lähinnä suunnitelmia ja budjettia – edes ja takaisin.

Tontista teimme vuokrasopimuksen viime viikolla ja 1.5. alkaen sinne sitten pääsee. Kunnallistekniikka ja kaukolämpöputket valmistuivat ajoissa, ja tiekin on jo perille asti. Talon pohja on hieman elänyt tuosta aiemmin talvella päivitetystä, ei kuitenkaan mitenkään radikaalisti. Asuinneliöitä olisi nyt lopulta 163,8 m2. Rakennusluvan jättö olisi toivottavasti parin viikon sisään, äitienpäivä on asetettu henkiseksi takarajaksi. Vielä häilymme viimeisen talotoimittajan ja pitkästä tekemisen välillä. Talopaketissa kiehtoisi helppous ja varmuus, ”pitkästä” tekemisessä selkeä säästöpotentiaali. Päätös tulee varmasti olemaan ihan ”mutu”-pohjalla.

Talotoimittajia kilpailutettiin 4 kpl, ja tällä kokemuksella voi sanoa, että ovat tehneet pienen rakentajan elämästä melkoisen hankalaa. Tarjousten vertaileminen on lähes mahdotonta! No, jyvät ovat karsiutuneet akanoista ja loppusuora tosiaan häämöttää. Tonin työpanoksen hyödyntäminen on myös kaiken aikaa ollut mielessä, ja ”oman” työn maksimointiin olemme tässäkin pyrkineet.

Ensi viikonloppuna siis kaadetaan varmasti puita, moottorisaha tulee olemaan niitä ensimmäisiä hankintoja. Siitä se sitten lähtee… =)

Tulevan terassin paikkaa hahmoteltu. Ja aurinko paistaa... ;)

Tontin etukulman paikka (noin). Etupuolen rajapyykit puuttuvat vielä ja paikka on kohdillaan puolen metrin tarkkuudella. Hieman räjäytettävää ennen kuin autotallin ja talon perustuksia pääsee tekemään...