Kaikki ottaa aikansa. Niin on tehnyt myös seinien levytys. Huomenna odottaa 6-kohtainen lista sähkötöitä, jotka tehdään loppujen levyjen alta pois. Lisäksi asennetaan kodinvalvontajärjestelmän osat, jotka vaativat seinärakenteeseen piuhoitusta. Näitä ovat kosteusanturit ja ovien tunnistinmagneetit.

Joo. Päätimme pitkän harkinnan jälkeen ottaa rikos-, palo- ja kosteusvalvontajärjestelmän ja kytkeä sen samoin tein Securitaksen järjestelmään. Erillinen autotalli, ovien ja antureiden määrä teki lopulta sen, että hinnaksi tuli 5-kertainen summa halvimpiin avaimet-käteen sopimuksista, joita on tarjolla. Nyt se tulee johdotettuna ja on näin hankalampi murtaa eikä liene ihan niin häiriöherkkä.

Eilen saimme huoneiston sisäpuoliset osat valmiiksi keskuspölynimurin osalta ja pääsin levyttämään olohuoneen yläosan ja aulan. Näin pääsin tekemään tuulikaapin ja eteisen välisen seinän, joka olikin viimeinen seinä, joka oli kasaamatta. Nyt on kolmea levyä vaille kaikki levyt valmiina kiinniruuvausta odottamassa kun huomenna laitetaan ensin sähköt ja antureiden linjat kuntoon. Viikonloppuna siivotaan seinämät vapaiksi ja maanantaina saa kittaaja vallata koko huushollin. Viikko kuulemma menee - suap nähä piisaako kaks :-) 

Keskuspölynimurin käyttöpiste 1/5 mallia Ketunkolo. Asennettu 600mm korkeudelle lattiasta.

Viime ja tällä viikolla on saatettu loppuun rappujen tasoitus. En enää muista kuinka moneen otteeseen niitä on tasoiteltu, mutta lopputulos on aika kivan näköinen. Isäntä sai vielä rakenneltua yllätävän tukevan kaiteen kylkeen.

Olohuoneen raput tasoitettuna - ei hiottuna. Kaide runkovalmiina.

Ja kaide levytettynä.

Aulaan on joskus tulossa tuulikaapin oven päälle ilmalämpöpumppu ja huomasin olla ennalta viisas, ja laitoin "riittävästi kiinnityspuuta mokomalle kojeelle, jottei tartte sitten asentaessa jännittää, mahtaako kestää ja sijoittaa siten kuin silmä halajaa. Laitoin koko oven yläpuolisen osan seinää 18mm vaneria kipsilevyn taakse ruuveja hyväilemään.

Viimeinen seinä menossa "kiinni". Vastavaloon vanerit juuri ja juuri näkyvät kun osaa katsoa.