Blogissa on ollut tällä viikolla hiljaista, mutta tontilla sitäkin vilkkaampaa. Tai pitäisikö jo tontin sijasta alkaa puhua raksasta, sillä nyt siellä on jo taloonkin liittyen jotain kiinteämpää. Talon yläosan sokkeli valettiin eilen, vaikka aikataulullisesti aika tiukkaa tekikin.

Länsirannikkoa helli tämänkin viikon aivan uskomaton helle, ja sen siivittämänä saimme sokkelilaudoituksen raudoituksineen päivineen perjantaiaamuna valmiiksi juuri, kun ensimmäinen betoniauto kaarsi pihaan. Jos viime hetkeä ei siis olisi, niin meidän projektimme ei todennäköisesti koskaan valmistuisi...

Itse valu sujui aivan loistavasti (Tonia lainaten...). Laudoitus piti hyvin, vaikka sokkelilla korkeutta olikin parhaimmillaan pari metriä. Myös arvio betonin kulutuksesta täsmäsi - valettavaa oli kaiken kaikkiaan 16 kuutiota.

Valun jälkeen jäimme Tonin kanssa kahden tasaamaan sokkelin pintaa, ja sitten tuli kiire! Ensimmäisen 10 m jälkeen aamun +16C tihkusade muuttui +25 auringonpaisteeksi, ja betoni meinasi kuivua käsiin. Lisäksi kaksi ensikertalaista tasoittamassa pari metristä sokkelia laudoituksen päällä - tuloksena kipeät polvet ja hartiat ja muutama ärräpääkin meinasi lennellä. Lopputulos hyvä+. Tasoitteella ja hionnalla selvitään sitten lopusta... Vastaava mestarimme ei tosin vielä ole antanut arvosanaansa, henkisesti valmistaudutaan maanantaihin.

 Tänään olemmekin viettäneet hyvin ansaittua vapaapäivää, tontilla on käyty ainoastaan kastelemassa sokkelin pintaa ja avaamassa sokkelilaudoitusta koossa pitävät lukot. Huomenna alkaa sitten purku ja katsotaan, mitä sisältä paljastuu!

Valetaan, valetaan.

Valettu, tasoitettu ja harjateräksetkin pystyssä.