P.S. Täytyy laittaa puumerkki alle, kun Tonikin on innostunut pävittelemään blogia. Tiedätte sitten, kenen kynästä mikäkin teksti on.

 

Paljasta kalliopintaa.

Tontin yleisilme on tällä viikolla kokenut jokseenkin dramaattisen muutoksen maansiirtotöiden myötä. Kun viimein eilen ehdin sinne kiireisen viikon jälkeen hiippailemaan, niin en meinannut samaksi paikaksi tuntea. Voisi sanoa, että maisema oli muuttunut jokseenkin tylyksi. Onneksi suunnittelu ja haaveilu on suurimmaksi osaksi jo hoidettu ;) Ensi viikolla alkavat sitten räjäytykset. Ainakaan minun silmiini ei osunut mitään mullistavia yllätyksiä eikä maakerrosten alta löytynyt mitään sellaista, mitä siellä ei olisi toivottu olevankin. Ainoa syvempi ”kraateri” osuu koko lailla sen ojan kohdille, joka on ollut tarkoituksena räjäyttää talolle tuotavia putkia varten. Eli sekin oli sitten koko lailla oikeassa kohdassa. Ainoa harmittava takaisku löytyi tontin etulaidasta. Toiveena olisi ollut saada etureunan sokkeli komeasti kallion päälle, mutta kaupungin räjäytysurakassa kallio on lohjennut niin pahasti, että tämä ei tule onnistumaan. Tuloksena tulee olemaan sitten pari metriä korkea kivijalka. Ei hyvä, mutta minkäs tässä vaiheessa teet.

Kiinteiden kalusteiden osalta on myös tehty päätöksiä ”eipäs/juupas”-vaiheen jälkeen. Päädyimme ottamaan kaikki talon kiinteät kalusteet (vaatehuonetta ja pukeutumistilaa lukuun ottamatta) Puustellista. Hinta- ja laatusuhde näyttäisi törmäävän ihan kivasti. Meille olikin ehkä hienoinen yllätys, että Puustelli ei sittenkään – maineestaan huolimatta – ollut se kallein toimittaja. Viimein, kun kokonaispaketti saatiin toimivaksi, niin tämäkin päätös oli helppo tehdä. Keittiö on kyllä juuri sellainen kuin olen haaveillut eikä muissakaan tiloissa ole juuri valittamista =)

-Tiina