Heinäkuun eka täysi viikko on taas kerran sujunut varsin vauhdikkaasti. Talon yläosan sokkelin laudoitus on viittä vaille kokonaan purettu. Sadevesi- ja salaojaputket ovat hakeneet paikkansa. Kaikki tekniikan vaatima putkitus talon ja tallin väliseen kanaaliin on asennettu paikalleen. Yläosan pohja n. 100m2 on täytetty ja odottaa lattian tekoa - viemärit, kylmä vesi, styroksi, lämmin vesi, styroksi, raudoitus, lattialämmitys jne ja lopuksi valu. Takapiha on kokenut muodonmuutoksen - suokuoppa on vaihtunut tasaiseksi hiesumaaksi ja täysperävaunillinen multaa odottaa levittäjäänsä ensi keväänä. Tallin pohja on tasattu anturan muottia ja valua varten valmiiksi.

Talon yläosan pohja odottamassa tekniikkaa ja eristeitä.

Sokkelin korkeuden pystyy hahmottamaan hyvin vieressä olevan auton avulla. 

Takapihasta tuli odotettuakin monikäyttöisempi. On mielenkiintoista nähdä, pystymmekö tekemään valmista ilman nurmikkoa vai joudummeko antamaan hieman periksi. Toni jo haaveili automaattileikkurista, saas nähdä, toteutuuko. Yläosan ja etupihan salaoja- ja sadevesiviemäriputkistot löysivät kalliosta huolimatta helposti paikkansa. Ainoastaan yksi säilytettäväksi tarkoitettu puu jouduttiin kaatamaan ja etupihalla jouduttiin kalliota väistämään himpun verran kadun alle, mutta onneksi salaojan tarkastuskaivo mahtui sentin tarkkuudella omalle puolelle ;-)

 

Takapihan puuhakasa ja tasattu suopursujen täyttämä "kuoppa".

Nykytekniikan määrässä vain taivas on rajana. Meinasi melkein ikävä tulla aikoja, jolloin likavesi vietiin ämpärissä ja talo seisoi kivijalkojen päällä veden mennessä, missä halusi.

Ensi viikolla ohjelmassa on talon alaosan ja terassin sokkeleiden laudoitus, talon yläosan viemäreiden sekä mahdollisesti radon-putkiston asennus. Myös tallin osalta aloitus tapahtuu heti, kun aikaa ja tekijöitä riittää.