Tässä blogissa on ajatuksena seurata meidän taloprojektin edistymistä. Koska olemme joutuneet tänne länsirannikolle kauas kaikesta, toimii tämä myös ystävillemme oivana apuna meidän elon ja olon seuraamisessa. Koodinimenä ajattelimme käyttää "Ketunkolo 2010", mistä lienee mieleen juolahtanut... Tässä vaiheessa voinee varovaisesti puhua jo projektista, koska haaveet ja unelmat ovat ottaneet askeleen kohti toteutumistaan tontin löytymisen myötä.

Raumalla vietettiin tonttiarpajaisia lokakuun alussa ja kerrankin onni potkaisi (ei tarvitse lotota seuraavaan kymmeneen vuoteen...). Saimme omasta mielestämme aivan täydellisen osoitteen omalle kodillemme - takaosastaan puistoon rajoittuva rinteinen kalliotontti täynnä jäkälää ja käkkyrämäntyjä. Myös katuvalot löytyvät ;) Kaava määrää reunaehdot - yksikerroksinen on meidän tuleva kotimme ja muitakin reunaehtoja on mietitty meidän puolestamme, että ei tarvitse niillä päätämme vaivata... Mutta kaiken kaikkiaan - tontti on lähes täydellinen. Rakentamiskunnossa se on vappuna - sitä ennen ei ole asiaa edes puita kaatamaan.

Nykyinen asunto on laitettu myyntiin ja sen kaupaksi menemistä tässä nyt sitten odotellaan. Muuttaminen ei juuri nyt kyllä kiehdo, mutta toisaalta se tuo tuon projektin toteutumisen aina lähemmäksi. Eli ei auta muu kuin sopeutua. Ja lukea talokirjoja ja perehtyä aiheeseen muuten. Ensimmäisenä listassa on pääsuunnittelijan hankkiminen, että varsinainen talonsuunnittelu pääsee vauhtiin. Sitten heti sen jälkeen täytyy alkaa selvittää vastaavaa mestaria sekä mahdollista timpuria. Toni on onneksi sopinut työnantajansa kanssa vuorotteluvapaasta, mikä on iso etu projektimme etenemiselle (ja ehkä myös avioliitollemme ;).