Huonohkosta kelistä huolimatta saimme tänään joitain kohtuullisia kuvia viikonlopun työstä. Sen verran täpärälle valoisuuden kanssa meni, että ennen kuin kaikki koristeet olivat paikallaan ja jätteet siivottu meinasi tulla jo hämärää.

Eilen saimme Tiinan käsittelemät rimat asennettua autokatoksen suojaksi ja tänään saimme viimeisteltyä kaikki ulkorakennuksen smyygit ja vuori- sekä nurkkalaudat. Kivasti muuttui sivistyneen näköiseksi koko paketti kun kaikki epäsiisteydet jäivät viimeistely alle. Tällä oppimäärällä voi hyvällä mielellä käydä talon vastaavien kimppuun kun aika koittaa.

Autokatoksen rimoitus ja tallin ulkoverhous viimeisteltynä

Autokatos ja tallin ovet viimeisteltynä.

Malli ovien koristelusta. Yksinkertaista tällä erää. Ei kuitenkaan ihan pelkillä smyygeillä...

Kuva perinteisestä kuvakulmasta lienee viimeinen ainakin ennen pihanrakennusta.

Viimeistelyn lisäksi saimme vihoviimeisen lautapinon taivasalta autokatokseen ja talliin suojaan kuivumaan ja odottamaan maalausta. Jäljellä oli lasiterassin ulkoverhouspaneelit, talon smyygit ja nurkka- sekä vuorilaudat. Nyt meidän työmaa rajoittuu enää omien tontinrajojen sisäpuolelle vaikkei tuostakaan pinosta ollu kuin hiukkasen tien puolella.

Pimeän tultua aloitin rakentelemaan lasiterassin oven edessä olevan rossilattian rungon hahmottelua, jotta saisimme reitin viimeisen kipsilevypinon sisään kantamiseksi selväksi. Ajattelin tehdä samoin kuin pääoven rapuillekin ja rakennella lopullisen rungon valmiiksi ja pinnoittaa väliaikaisesti laudoituslankuilla kunnes maalaukset on maalailtu ja vasta sitten asentaa lopullisen pintamateriaalin siististi. Josko moinen olis huomenna valmis...