Kivasti oli torstaisessa mittauksessa kosteudet pudonneet kauttaaltaan lattiapinnasta. Erityisesti pesuhuoneesta ja saunasta oli mittauslukemat dramaattisesti tulleet alas. Varmuuden vuoksi vielä kiusataan nurkkia viikon verran puhalluksella ja otetaan uusintamittaus. Tämä tarkoittaa sitä, että ensi viikon torstaisen mittauksen jälkeen voin vesieristää myös lattian. Sitä ennen voin tehdä katon koolauksen viritellä SaunaSatut ja alumiinipaperin, sekä levittää vesieristeen seinille. Laatoittajan kanssa en ole vielä käynyt keskustelua koskien viimeistä ehdotusta, jonka mukaisesti seinät laatoitettaisiin ensin ja sitten vasta lattian vesieristys ja laatoitus.

Viikon aikana myös sisäseinät on saaneet lisää maalia pintaansa. Tässäkin meillä oli apuvoimia levytyksen yhteydessä, kun naiset perehtyivät telan heilutukseen. Samalla on ilmaantunut joitain paikkoja, jotka valon juostessa seinää pitkin, melkein huutavat lisätasoitusta. Tuo valoisuus tuo myös pienen kirouksen työn tarkkuudelle. No kittiä lastaan ja mössöt seinään niin tästäkin päästään. Ja vasta vuoden päästä turvaudutaan tapettiin kun kolme muuta kikka kolmosta on kokeiltu :-) 

Hieman on ollut väsyä puserossa ja kolmena päivänä on yritetty painia raksalla vajaita alle normaaleja päiviä ja öisin on yritetty nukkua mahdollisimman paljon. Meikä poika veteli eilen 12h yhteen putkeen. Tiina ei ole kyennyt ihan samaan. Huomenna 1,5vkon talviloma saa karun päätöksen ja Tiina palaa työn ääreen pois minua viihdyttämästä. Yksin puurtaminen saa siis jatkoa.

Parin päivän aikana olemme saaneet ilmastoinnin eristyksen alkuun. Hieman starttia haittasi muistot tallin ilmastoinnin eristyksestä seuranneesta viikon kidutuksesta. Nyt tilat ovat sen verran paremmat, että se mahdollistaa erilaisten varusteiden käytön. Onneksi rakas työnantajani on varustanut autoni takaluukun kaikenlaisella suojainkrääsällä. Pienen kokeilurumpan jälkeen löytyi sellainen yhdistelmä, jolla näkö ja kuulo sekä liikkuvuus säilyy, eikä mitään mene silmiin eikä käy henkeen. Muutoin ei moinen pölyisyys olisi orastavalle astmaatikolle kovin helppo ympäristö. Itselläni taas silmät on aika herkät. Nyt kotona jääkaapissa odottaa teini-ikään ehtinyt "Karhun pentu" olen antanut itselleni luvan sihauttaa ensimmäisen 1L:n tölkin kun viimeinenkin putken mutka on asianmukaisesti eristetty ja hyväksytty. Sitä odotellessa...